Банки Литви готуються до експансії в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Литви готуються до експансії в Україну

Фондовий ринок
131
Керівництво вільнюського відділу гамбурзького банку Vereins-und Westbank заявило, що має намір розвивати свою діяльність на східному напрямку, передусім в Україні.
Вже сьогодні, за словами генерального директора Вільнюського відділу групи HVB Вільфреда Зімана, очолювана ним фінансова установа може запропонувати клієнтам, які працюють на українському ринку, послуги за цінами, нижчими від цін конкурентів.
Цікавляться Україною й інші литовські банківські установи. Зокрема, Snoras і Vilniaus bankas. Останній вже присутній на українському ринку, ставши наприкінці минулого року власником банку «АЖІО». Президент Vilniaus bankas Юлюс Недварас зізнався Контрактам: «Ми навіть не уявляли, наскільки великий попит на пропоновані нами послуги в Україні. Наприклад, концерн IKEA — найбільший шведський виробник і торгівець меблями — планує вихід на український ринок. Йому знадобляться послуги банку шведської фінансової групи SEB, яку представляє в Україні наш банк».
Цікаво, що тільки за останні дні відразу кілька литовських підприємств різних галузей заявили про майбутній вихід на український ринок. Серед них транспортна компанія Karpatas і найбільший у Литві виробник одягу для спорту та дозвілля Audimas. Один з провідних експертів Литви в галузі економіки і радник президента Vilniaus bankas Гітанас Науседа взагалі називає український ринок найпривабливішим для литовського бізнесу. Очевидно, що слідом за великими компаніями в Україну потягнуться й банківські установи.
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас