ІГ "Русские Фонды" стала власником 100% акцій однієї з провідних вітчизняних інвестиційних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІГ "Русские Фонды" стала власником 100% акцій однієї з провідних вітчизняних інвестиційних компаній

Фондовий ринок
361
Інвестиційна група «Русские Фонды» з 1 лютого стане єдиним власником ІК «Проспект Інвестментс». Інвесткомпанія, за даними Першої фондової торгової системи (ПФТС), стабільно входить у десятку найбільших компаній за обігом на ринку акцій. Російська інвестиційна група готувалася до покупки понад рік. «У вересні 2003-го, коли ІГ «Русские Фонды» здійснила оборудку з придбання російської інвестиційної компанії «Проспект», українська філія «Проспекту» не ввійшла до неї через складнішу структуру акціонерного капіталу. На погодження умов придбання знадобився певний час», — розповів голова ради директорів ІГ «Русские Фонды» Сергій Васильєв. Сума оборудки не оприлюднюється.
Відомо лише, що за придбання акцій російського «Проспекту» інвестиційна група виклала від $8 до 18 млн. Утім, оскільки обсяг торгів українського ринку цінних паперів з російським незіставний, а вітчизняна компанія перебуває в родинних зв’язках з московським тезкою, можна припустити, що Проспект Інвестментс дістався росіянам майже за безцінь. Чи проводитимуться найближчим часом кадрові перестановки в українському Проспекті, невідомо. Найімовірніше, нові власники вважатимуть за необхідне посилити кадровий склад компанії.
Входження компанії «Проспект Інвестментс» до групи, на думку ІГ «Русские Фонды», дасть клієнтам можливість здійснювати операції з цінними паперами українських емітентів під єдиним брендом «Проспект».
Довідка
Інвестиційну групу «Русские Фонды» створено у квітні 1999 року. Оборот її компаній становить близько $3 млрд на рік. ІГ «Русские Фонды» надає спектр послуг з брокерського обслуговування й довірчого управління через компанії, які працюють під брендом «Проспект», — ІК «Проспект» та УК «Проспект». Під управлінням УК «Проспект» також перебувають чотири пайові інвестиційні фонди
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас