НБУ дозволив достроково розривати депозитні договори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив достроково розривати депозитні договори

Кредит&Депозит
186
Правління Національного банку України визнало недоцільним подальше продовження мораторію на достроковий розрив термінових депозитних договорів. Про це говориться в постанові НБУ.
НБУ забезпечуватиме здійснення грошово-кредитної політики в межах параметрів, визначених Основними принципами грошово-кредитної політики на 2005 рік, які враховують, що прогнозний рівень індексу споживчих цін буде в межах 8,5-9,5%. Грошово-кредитна політика здійснюватиметься з метою зміцнення купівельної спроможності гривні та цінової стабільності, - говориться в постанові.
Динаміка обмінного курсу підкорятиметься завданням підтримання цінової і фінансової стабільності. Обмінний курс гривні до долара США середній за рік прогнозується в межах 5,27-5,31.
Грошові агрегати використовуватимуться як проміжні орієнтири для забезпечення стабільності національної валюти.
У зв’язку з цим Національний банк України вніс відповідні зміни до нормативно-правових актів з регулювання грошово-кредитного ринку, які дали можливість зняти обмеження щодо зарахування готівки в касах банків для покриття обов’язкових резервів; розширити коло банків та інструментів, які можуть одержувати від Національного банку кредити овернайт (бланкові); здійснювати підтримку ліквідності банків у потрібних обсягах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас