АУБ: дії НБУ є професійними і адекватними ситуації на фінансовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: дії НБУ є професійними і адекватними ситуації на фінансовому ринку

Кредит&Депозит
165
Національний банк України, керуючись Законами України “Про Національний банк України”, “Про банки і банківську діяльність” та “Про запобігання та протидію (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом”, прийняв Постанову Правління від 30 листопада 2004 року № 576 “Про тимчасові заходи щодо діяльності банків”.
Ця Постанова спрямована на збереження стійкості банківської системи та захист інтересів вкладників та кредиторів.
Постановою передбачені конкретні заходи підтримки Національним банком України ліквідності та платоспроможності банків, вводяться тимчасові (до 31.12.04) обмеження на здійснення окремих банківських операцій, в тому числі на видачу кредитів та дострокове повернення депозитів. Запроваджується ряд заходів по підвищенню валютного контролю і фінансового моніторингу за фінансовими операціями. Постановою передбачається ряд рекомендацій комерційним банкам із врегулювання їх взаємовідносин з клієнтами, зокрема, банкам рекомендується у разі повернення вкладниками до 10 грудня 2004 року достроково знятих у період з 1 по 30 листопада депозитів виплатити втрачені ними відсотки у зв’язку із розірванням договорів.
Асоціація українських банків вважає, що названі дії Національного банку є професійними і адекватними ситуації, що склалась на фінансовому ринку країни.
Виконання цих заходів сприятиме збереженню для України банківської системи та забезпечить здійснення нею розрахунків і платежів підприємств та громадян в строки, визначені договорами, протягом терміну, передбаченого Постановою НБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас