Відставка Голови НБУ не матиме суттєвих наслідків для банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відставка Голови НБУ не матиме суттєвих наслідків для банківської системи

Фондовий ринок
115
Відставка пана Тігіпка С.Л. з посади Голови Національного банку України не матиме суттєвих наслідків для банківської системи, оскільки НБУ вже більше чотирьох місяців фактично працював без нього, – вважає Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко. За його словами, увесь цей час обов”язки в.о. Голови Національного банку України виконував пан Яценюк А.П., який зарекомендував себе як високий професіонал банківської справи і під керівництвом якого робота НБУ не мала жодного збою.
Національний банк України має висококваліфіковану команду професіоналів, а тому в Асоціації українських банків немає жодних сумнівів, що вона і надалі буде якісно виконувати покладені на неї обов”язки, як це було протягом останніх чотирьох місяців. “Без сумніву, ми будемо рухатися тим самим методом, як ми йшли до цього”, – кажуть в АУБ.
Президент АУБ переконаний, що сьогодні, не дивлячись на політичну кризу в суспільстві, економічна ситуація в країні нормальна. “Є погіршення, але вони не такі, які б могли радикально дестабілізувати ситуацію. Це найголовніше і це треба знати. Єдине, якщо до цього додадуться якісь гарячі голови, то може бути біда”.
В АУБ категорично виступають проти політизації банківської системи. Перед НБУ, АУБ та банківською системою стоїть найважливіше завдання – не допустити послаблення довіри суспільства до банків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас