«Приват» вирішив довести до банкрутства українських металургів? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Приват» вирішив довести до банкрутства українських металургів?

Фондовий ринок
167
Голова правління ВАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» (ММК ім. Ілліча, Донецька обл.), народний депутат Володимир Бойко заявив, що через підвищення цін на залізну руду «Криворізьким залізорудним комбінатом» постраждають багато українських меткомбінатів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Головним чином, ММК ім. Ілліча, Алчевський меткомбінат (Луганська обл.) і Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського.
Бойко має намір внести до Верховної Ради законопроект про введення експортного мита на залізорудну сировину, направлений на стабілізацію забезпечення рудою вітчизняних метпідприємств.
За словами В.Бойка, його законодавча ініціатива обумовлена, насамперед, підвищенням з 1 вересня на 37% цін на залізну руду виробництва ВАТ «Криворізький залізорудний комбінат» (КЖРК, Дніпропетровська обл.).
«У цілому ж, втратить уся держава. Тому я буду ініціювати законопроект про обмеження вивозу залізорудної сировини з України, оскільки вивозяться природні ресурси, а не кінцева продукція», - пояснив В.Бойко.
Голова правління також повідомив, що направив у різні інстанції телеграми про неприпустимість підвищення цін на ЗРС.
Як повідомлялося, ФДМ 23 липня оголосив конкурс із продажу 93,07% пакету акцій ВАТ «КЗРК», стартову ціну якого було визначено в розмірі 242,635 млн. грн., тоді як статутний фонд АТ становить 740,770 млн. грн.
До участі в конкурсі з продажу КЗРК було допущено ЗАТ «System Capital Management» (СКМ, Донецьк), ТОВ «Смарт-групп» (Росія) і група «Приват» через свою компанію ТОВ «Солайм» (Дніпропетровськ).
ММК ім. Ілліча, що хотів придбати КЗРК, але не був допущений до участі в конкурсі, оцінював його вартість на рівні 700 млн. грн.
Фонд держмайна 3 серпня визнав переможцем ТОВ «Солайм», що запропонувало за пакет 689,419 млн. грн.
На початку вересня, Антимонопольний комітет дозволив компанії «Придніпров’я» (Дніпропетровськ) купити понад 50% акцій Криворізького залізорудного комбінату (Дніпропетровська область).
Засновником компанії « Придніпров’я « є консорціум « Придніпров’я « (Дніпропетровськ), що контролюється корпорацією «Інтерпайп».
Наглядова рада Криворізького залізорудного комбінату (Дніпропетровська область) призначив першим заступником голови правління Михайла Гроденського, заступниками голови правління — Віктора Молчанова і Сергія Ширніна. ТОВ «Солайм» діє на ринках консультативних послуг з питань комерційної діяльності і керування, посередницьких послуг у торгівлі машинами і промисловим устаткуванням.
Раніше ТОВ «Солайм» придбало 25,10% акцій ВАТ «Гірничо-збагачувальний комбінат «Суха Балка» (Кривій Ріг Дніпропетровської обл.) за 18,133 млн. грн.
ВАТ «ММК ім. Ілліча» - одне з трьох найбільших метпідприємств України.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас