Банк "Надра" та СОММЕRZВАNК АG на суму 7,5 млн.євро підписують перший договір довгострокового фінансування німецького експорту в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Надра" та СОММЕRZВАNК АG на суму 7,5 млн.євро підписують перший договір довгострокового фінансування німецького експорту в Україну

Фондовий ринок
6
Німецька національна компанія страхування експортних кредитів Hermes-Kreditversicherungs-AG уперше після кризи 1998 року прийняла рішення про страхування ризиків німецьких банків, що фінансують експорт товарів і послуг з Німеччини в Україну під гарантії АКБ «Надра».
За словами Президента банку «Надра» І.Гіленко, це рішення є серйозним проривом в області торгово-економічного співробітництва між Україною і Німеччиною, тому що тепер українські підприємства одержали можливість придбання необхідного їм устаткування й іншої продукції переважно німецького виробництва (допускається також можливість фінансування придбання продукції, придбаної в інших країнах Європейського Союзу) у кредит з погашенням протягом п'яти років під невисоку процентну ставку.
Дана програма передбачає наступний механізм: український імпортер, клієнт АКБ «Надра», бере контракт із німецьким виробником на постачання продукції чи надання послуг. Постачальник надає в НЕRМЕS опис угоди і відповідну заявку на фінансування. Оплата здійснюється шляхом відкриття акредитива банком «Надра» з доручення покупця на користь продавця.
Після відвантаження продукції (надання послуг) німецький банк надає АКБ «Надра» цільовий кредит для розрахунків із продавцем. Даний кредит повинний бути погашений у термін до 5 років піврічними траншами.
У даний момент у стадії підписання знаходиться перший договір із СОММЕRZВАNК АG на суму 7,5 млн.євро. В міру використання лінії передбачається її подальше збільшення.
Запуск нової програми демонструє високий ступінь довіри закордонних партнерів до банку «Надра», його високу репутацію в іноземних банків і міжнародних фінансових інститутів. На сьогоднішній день активно використовуються кредитні і документарні лінії іноземних фінансових організацій, таких як Евро, WВRD, ING Ваnк (Амстердам), Raiffeisen bаnк (Відень), Ехрогt Guarantee and Insurance Согр.(Прага), Альфа -банку (Москва), Угорського Експортно-імпортного банку й ін. Загальна сума лімітів складає більш 70 млн.доларів США.
Довідка:
Банк “Надра” був заснований 1993 р. На 1 січня 2002 р. чисті активи банку склали 1052,57 млн. грн., кредитно-інвестиційний портфель – 797,59 млн.грн., капітал – 120,07 млн. грн., депозити фізичних осіб – 361,96 млн. грн., депозити юридичних осіб – 164,84 млн. грн. Фінансовий результат банку за 2001 рік складав 6,32 млн. грн.
За матеріалами: Надра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас