АМКУ: Справа Western Union на завершальній стадії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Справа Western Union на завершальній стадії

118
Справа Антимонопольного комітету України (АМКУ) проти компанії Western Union перебуває на завершальній стадії. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова АМКУ Олексій Костусєв, повідомляє кореспондент «proUA».
Зараз комітет очікує від центрального офісу Western Union, який знаходиться у США, відповідь на додаткові запити, які були надіслані туди для вичерпного з’ясування всіх обставин справи.
Нагадаємо, що АМКУ підозрює компанію Western Union у зловживанні монопольним становищем та у створенні штучних перепон для виходу на ринок грошових переказів інших учасників.
Костусєв повідомив, що завдяки розслідуванню та втручанню АМКУ компанія Western Union знизила в 2,5 рази тарифи на переказ грошей з Росії в Україну. При цьому Костусєв відзначив, що з усього обігу коштів які переказують між Україною та Росією тільки 7% ідуть з України в Росію. Решта 93% – це кошти призначені для українських сімей і їх надсилають наші співвітчизники, які, як правило, там працюють.
„Таким чином, завдяки зниженню тарифів, за оцінками АМКУ, близько 30 млн. дол. Залишаться в українців, а не підуть на оплату послуг Western Union за переказ грошей”, – сказав Костусєв.
За оцінками АМКУ Western Union контролює 85% ринку грошових переказів в Україні. Щодня по цій системі в Україну переказується близько 2 млн дол.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас