Кучма припиняє приватизацію "Укртелекому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кучма припиняє приватизацію "Укртелекому"

Фондовий ринок
140
Президент України Леонід Кучма доручив Кабінетові міністрів і Фонду державного майна призупинити рішення щодо приватизації ВАТ "Укртелеком" і Одеського припортового заводу.
Таке доручення президент зробив "з урахуванням останніх спекуляцій навколо приватизаційних процесів в Україні", повідомляє прес-служба глави держави. Уряд України цього тижня мав затвердити умови приватизації 42,86% акцій національного оператора зв'язку ВАТ "Укртелеком".
Про це повідомив 13 серпня голова ФДМ Михайло Чечетов. За його словами, початкова ціна продажу цього пакета мала скласти близько $800 млн. М.Чечетов раніше прогнозував, що ціна продажу 42,86% акцій "Укртелекому" становитиме від $600 до $800 млн. при стартовій ціні $500-$600 млн. "Укртелеком" є монополістом на ринку послуг зв'язку в Україні.
Наразі 92,86% акцій ВАТ зосереджено в руках держави, інші були продані трудовому колективу під час пільгового продажу.
Покупець конкурсу 42,86% акцій отримує право на керування до половини 50% пакету акцій, що залишається у держави.
Крім того, Фонд держмайна (ФДМ) планував 20 серпня оголосити конкурс з продажу 94,54% акцій Одеського державного припортового заводу за стартовою ціною близько 900 млн. грн.
Одеський державний припортовий завод є одним з найбільших хімічних підприємств України. Його розташування на березі моря і наприкінці амміакопроводу з Тольятті дає додаткові переваги для експорту.
В останні три роки близько 88% виготовленої заводом продукції експортується: аміак – до Бельгії, США і Франції, карбамід – до Швейцарії, Бельгії, США і Німеччини. Завод посідає третє місце за випуском азотних добрив в Україні з часток 14-18%, друге – за виробництвом аміаку з часток 22-24% ринку. Частка ОПЗ на ринку карбаміду сягає 22-25%.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас