Ставки за кредитами для України – одні з найнижчих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки за кредитами для України – одні з найнижчих

Кредит&Депозит
94
Міністерство фінансів України провело тендер з добору фінансових установ на здійснення державних зовнішніх запозичень шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики України з плаваючою ставкою на суму до 600 млн. дол. США чи 500 млн.євро.
У тендері взяли участь 12 банків. Переможцем став синдикат банків Citigroup, Credit Suisse First Boston та Dresdner Kleinwort Wasserstein. У лютому вже відбулося запозичення у розмірі 600 мільйонів дол. США на 7 років за найнижчою за часи незалежності дохідністю 6,875% річних. Щодо ставок кредитів, то, за словами заступника Міністра фінансів України Анатолія Шаповалова, другий рік поспіль вони залишаються на стабільно низькому рівні, а у 2003 році запозичення України терміном на десять років під 7,65% річних було визнано найкращим запозиченням року серед країн, що розвиваються.
„Держава, виходячи на зовнішні фінансові ринки та запозичуючи під низькі відсотки, забезпечує сприятливий ціновий орієнтир для українських корпоративних позичальників. Цього року Україна успішно демонструє позитивні показники економічного розвитку, інвестори довіряють їй і, здійснюючи зовнішні запозичення, ми маємо можливість залучити фінансові ресурси в тому обсязі, який потрібен для фінансування державного бюджету України відповідно до Закону України „Про Державний бюджет України на 2004 рік”,- зауважив Анатолій Шаповалов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас