Ціни на хліб у другому півріччі 2004 року будуть стабільними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на хліб у другому півріччі 2004 року будуть стабільними

Аграрний ринок
1504
Ціни на основні сорти хліба у другому півріччі поточного року будуть стабільними, не дивлячись на підвищення цін на енергоносії. Так спрогнозував ситуацію у ході сьогоднішньої прес-конференції генеральний директор об’єднання «Укрхлібпром», до якого входить понад 80% виробників хліба, Олександр Васильченко.
За його словами, наразі ціни на хліб з борошна 1 ґатунку і пшенично-житнього борошна становлять 1,5 грн. за кг. «Вони збережуться на такому рівні до кінця поточного року, не виключено, що і наступного року», - відзначив Васильченко.
Крім того, глава «Укрхлібпрому» підкреслив, що очікуване збільшення урожаю зерна до 33-35 млн. тонн не стане підставою для зниження цін на хліб - через подорожчання інших складових собівартості хліба і хлібобулочних виробів, зокрема через підвищення цін на енергоносії, передає «УНІАН».
За даними департаменту продовольства, українці споживають 94% продуктів вітчизняного виробництва. Всього в Україні 22 тис. харчових підприємств.
Як раніше повідомлялося, восени минулого року хлібзаводи почали підвищувати ціни на хліб через високі ціни на сировину - зерно та борошно. На початок року ціни на хліб в середньому по Україні становили 1,5-1,7 грн. за кг на масові сорти, після того, як в листопаді 2003 року Кабмін ввів обмеження рентабельності виробництва хліба на рівні 5%. Місткість ринку хліба фахівці оцінюють в 4 млн. тонн на рік.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас