Коронакриза сильно вдарила по доходах австрійців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коронакриза сильно вдарила по доходах австрійців

Світ
645
В австрійських сім’ях істотно скоротилися засоби до існування, багатьом довелося тугіше затягнути паски.
Як пише газета Heute, найбільший в Австрії агрегатор даних щодо цін і тарифів Durchblicker опублікував результати дослідження доходів домогосподарств Австрії за час пандемії.
Починаючи з березня 2020 року на скорочення доходів стали скаржитися кожне третє домогосподарство в країні, потім – кожне четверте.
П’ята частина (21%) людей протрималися довше. Вони стали відчувати фінансові труднощі лише минулої осені – з початком хвилі «Омікрону».
В середньому сімейний дохід опитаних скоротився приблизно на 640 євро, а у самозайнятих – ще більше, на 853 євро.
В процесі опитування респонденти розповіли, що багатьом з них довелося перейти на неповний робочий день. Таких 44 відсотки. Додатковий заробіток втратили 26% населення, а роботу взагалі – 22% австрійців, тобто майже кожен п’ятий.
На добробуті людей також позначилося значне зростання цін. Продукти харчування в Австрії подорожчали на 71%, паливо – на 68%, електроенергія – на 68%.
Три чверті опитаних відзначають значне збільшення поточних витрат, особливо сім’ї з дітьми. Вони зізналися, що для покриття зростаючих витрат змушені витрачати свої заощадження або брати кредити.
Свої фінансові перспективи австрійці бачать не в райдужному світлі. Дев’ять з десяти респондентів очікують подальшого зростання постійних витрат.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас