В Україні планують запустити «Карпатський експрес» до Румунії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують запустити «Карпатський експрес» до Румунії

Казна та Політика
648
На Закарпатті планують запустити «Карпатський експрес» до Румунії. Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита на сторінці в Facebook.
За його словами, маршрут поїзда пролягатиме через румунське місто Сигіт, Ужгород та Рахів.
«Ми ж у 2022 році починаємо роботу з комплексного підходу та стратегічних проектів, які можуть ефективно впливати на цілий сектор економіки області.
Вважаємо, що відновлення транскордонного пасажирського перевезення за маршрутом, що проходить через місто Сигіт в Румунії, — Ужгород-Рахів, який у нас з давніх часів називають «Карпатський експрес», може бути саме таким стратегічним проектом", — йдеться в повідомленні.
У робочому порядку ці питання попередньо обговорили з Консулом Румунії в Солотвино Граціаном-Флорином Пирву під час зустрічі в Ужгороді.
На цій зустрічі Закарпатська ОДА пропонуватиме розширити проект в Івано-Франківську область, а також включити «Карпатський експрес» до програми «Велике будівництво».
Закарпатська ОДА зі свого боку готує пакет конкретних пропозицій та дорожню карту відновлення курсування «Карпатського експреса», серед яких:
  • відновлення залізничної та прикордонної інфраструктури за маршрутом курсування поїзда;
  • ініціювання питання перед вищими органами влади щодо включення проекту «Карпатський експрес» до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас