Україна розраховує підписати «промисловий безвіз» із ЄС у 2022 році - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розраховує підписати «промисловий безвіз» із ЄС у 2022 році - Шмигаль

Казна та Політика
373
Україна розраховує на підписання Угоди АСАА (Угода про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції), так званий промисловий безвіз, із Європейським Союзом до кінця 2022 року.
Як повідомляється на сайті Кабміну, про це зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
За словами прем’єра, пріоритетом уряду залишається робота в напрямку інтеграції найкращих практик у межах п’яти «безвізів» із Європейським Союзом: митного, транспортного, цифрового, енергетичного та промислового.
Шмигаль зауважив, що плідна взаємодія сторін дає підстави сподіватись на укладання Угоди АСАА («промислового безвізу») до кінця 2022 року. Також у цьому році уряд очікує на приєднання України до спільної транзитної процедури ЄС/ЄАВТ.
Крім того, серед пріоритетів України прем’єр назвав укладення угоди із ЄС щодо лібералізації міжнародних автомобільних транзитних вантажних перевезень.
«Ми розраховуємо на спільне з ЄС довгострокове бачення енергетичної безпеки, а також на інтеграцію української енергосистеми в європейську мережу ENTSO-E. Також Україна, безумовно, зацікавлена в інтеграції учасників платіжного ринку України до європейського платіжного простору SEPA», — зазначив Денис Шмигаль.
Учасники засідання затвердили річний план роботи, який складається з 92 проектів актів уряду та 55 законопроектів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас