Рада ухвалила закон про внесення змін до процедури публічних закупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон про внесення змін до процедури публічних закупівель

Казна та Політика
1170
Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому проект закону № 6273 про внесення змін до розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо особливостей застосування переговорної процедури закупівлі.
За відповідний документ проголосували 243 народні депутати.
Так, документ вносить зміни до розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення», що передбачають застосування переговорної процедури закупівлі при закупівлі робіт, необхідних для забезпечення будівництва третьої черги Дністровської ГАЕС у складі 5, 6 і 7 гідроагрегатів.
Також це стосується реконструкції або послуг з ремонту КС «Диканька», «Долина-2», «Бердичів», «Красилів», «Комарно», «Ужгород», «Богородчани», «Олександрівка», «Машівка», «Бильче-Волиця», ГКС «Богородчани» та інших, які передбачають ремонти із заміною існуючих газотурбінних двигунів на більш сучасні.
Очікується, що реалізація законопроекту сприятиме підвищенню рівня енергетичної безпеки України, збільшенню завантаження стратегічних українських виробників, а також допоможе збільшити надходження до бюджету. Крім того, залучення обладнання вітчизняних виробників позитивно позначиться на зниженні вартості експлуатації і тарифів для споживачів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас