IBM завершила квартал рекордним зростанням виторгу за останні десять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM завершила квартал рекордним зростанням виторгу за останні десять років

Фондовий ринок
497
Трансформація старожила ринку ІТ в особі корпорації IBM, як дозволяє судити свіжа квартальна звітність, здійснюється вдало, оскільки минулі три місяці дозволили компанії збільшити виручку відразу на 6,5%, що стало максимальним приростом за останні десять років. Найбільший дохід IBM приносили хмарні послуги та консалтинг.
Як пояснює Bloomberg, виторг IBM в минулому кварталі зріс на 6,5% до $16,7 млрд, що перевищило очікування аналітиків майже на $700 млн. Курс акцій IBM на цьому тлі спершу підскочив на 7,5%, але потім поступово розгубив частину завойованих позицій.
Фінансовий директор Джим Кавано (Jim Kavanaugh) підкреслив, що в сегменті хмарних рішень і консалтингу спостерігалося «здорове прискорення» зростання фінансових показників.
Програмний підрозділ IBM збільшив виручку на 8,2% до $7,3 млрд. Консалтинг приніс $4,7 млрд виторгу, на 13% більше в порівнянні з аналогічним кварталом попереднього року. У листопаді IBM відокремила основну частину традиційного бізнесу в компанію Kyndryl, яка відтепер займатиметься обслуговуванням клієнтської інфраструктури та технічною підтримкою. Це вже четверте в історії IBM істотне перетворення, і поки воно демонструє адекватну фінансову віддачу.
Напрямок гібридних хмарних рішень приніс IBM близько $6,2 млрд, що на 16% більше підсумку аналогічного періоду попереднього року. Виторг на напрямку Red Hat зріс відразу на 19%. У цьому місяці IBM продала частину бізнесу, пов’язаного з медичною платформою Watson Health, хоча спочатку робила на нього серйозні комерційні ставки.
У хмарному сегменті IBM доводиться частково конкурувати з гігантами типу Google, Microsoft і Amazon, але компанія робить упор на розвиток гібридних рішень, які поєднують локальну інфраструктуру, «приватну хмару» і публічні сервіси. За словами генерального директора Арвінда Крішни (Arvind Krishna), компанія останнім часом провела серйозні структурні перетворення, і зараз вважає свій бізнес оптимально сформованим.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас