Головні причини ДТП та найбільша страхова виплата 2021 року (статистика) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головні причини ДТП та найбільша страхова виплата 2021 року (статистика)

Особисті фінанси
1091
Минулого року найчастіше страхові випадки траплялися з автомобілями білого, сірого і чорного кольорів. Про це йдеться в статистиці за 2021 рік страхової компанії «ПЗУ Україна».
Фахівці проаналізували, що найрідше збитки були з автомобілями бежевого, жовтого і зеленого кольорів.
Чому водії зверталися до страхової? Найбільш поширеною причиною звернень від автомобілістів-клієнтів “ПЗУ Україна” є ДТП. Це 66,3% всіх страхових випадків за договорами КАСКО. Аварії відбувалися переважно через порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості, недотримання дистанції та порушення правил проїзду перехресть.
Головні причини ДТП та найбільша страхова виплата 2021 року (статистика)
Серед інших причин звернень – протиправні дії третіх осіб (6,71%). До них входять хуліганство, умисне псування машин і т.д. Таких ситуацій найбільше траплялося в Києві і великих містах. Пошкодження транспортних засобів внаслідок стихії (0,5%) – на третьому місці за кількістю страхових випадків. Багато хто був в Одесі після сильних злив минулого літа. Один збиток через погоду стався в Італії – вантажівку клієнта «ПЗУ Україна» побило сильним градом під час пересування міжміською трасою.
Географія звернень. У розрізі регіонів найбільше звернень було за рік у Київській, Львівській, Харківській та Одеській областях. Серед усіх 11 викрадень за рік 2 сталося в Києві, 2 – в Одесі і одне за кордоном – у столиці Польщі Варшаві. Решта – у Київській, Полтавській, Чернівецькій, Чернігівській, Житомирській та Дніпропетровській областях.
Марки авто. З автомобільних марок за кількістю страхових випадків в лідерах зазвичай найбільш популярні бренди. На першому місці – Renault, на другому – Toyota, на третьому – Volkswagen. Якщо перші дві марки протягом року були постійними, то третє місце час від часу посідала Skoda. Наприклад, це спостерігалося в статистиці грудня.
Головні причини ДТП та найбільша страхова виплата 2021 року (статистика)
Якщо поглянути на статистику брендів за кількістю страхових випадків з іншого боку, враховуючи також масові моделі, то менше звернень було від власників Infiniti, Jeep, Fiat, Honda, Opel.
Торік найбільшу виплата компанії за договорами КАСКО здійснено в розмірі 2,85 млн грн – за пошкоджену в результаті ДТП вантажівку MAN.
Загалом за 2021 рік за договорами КАСКО компанія ПЗУ Україна виплатила 190,5 млн грн.
До речі, швидко і зручно порівняти ціни і оформити поліс ОСЦПВ ви можете прямо на Finance.ua.

Хочу оформити ОСЦПВ

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас