Міжбанк: чого чекати від валюти і чи будуть сюрпризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чого чекати від валюти і чи будуть сюрпризи

Валюта
980
Вчорашній день на валютному ринку пройшов під знаком новин з Нацбанку. Підвищення облікової ставки до 10% річних, коригування політики регулятора в частині інтервенцій, збільшення норми резервування і ще деякі суто банківські нюанси – все це ринок вже відіграв вчора в другій половині дня. І оскільки така реакція Нацбанку на продовження інфляційних процесів в Україні була очікуваною, особливого переполоху на торгах рішення НБУ не викликали.
Сьогодні торги пройдуть під впливом трьох основних факторів:
1) Розрахунки з бюджетом компаній, що запізнилися зі своєчасною сплатою податків;
2) закінчення робочого тижня зі скороченням ділової активності в другій половині п’ятничної сесії;
3) певна інтрига в частині подальшої поведінки нерезидентів щодо ОВДП на первинному та вторинному ринках після підвищення облікової ставки.
Як і всі останні дні – самі торги пройдуть при певному тиску на курс гривні і з деяким перевищенням попиту на валюту. На нашу думку, нерезиденти продовжать плавний вихід з гривневих ОВДП, що періодично додаватиме ситуативного попиту на валюту в моменти їх виходу на міжбанк.
Але це вже не буде ажіотажною скупкою валюти, а перетвориться на певний постійний торг за курсом зі спробами купити долар і євро максимально дешево. Нацбанку доведеться періодично втручатися в ситуацію і ми навіть не відкидаємо сьогодні нових інтервенцій з його боку для згладжування коливань. Однак в цілому загострення пристрастей дещо знизиться. Міжбанк продовжить повністю залежати від поведінки нерезидентів, великих місцевих гравців і НБУ. Особливих сюрпризів від котирувань на міжбанку сьогодні ми не чекаємо.
За нашими розрахунками, обсяги операцій на торгах у п’ятницю складуть не менше $155-220 млн при укладенні до 540-590 угод.
Курси міжбанку, за прогнозом Finance.ua, 21 січня будуть в межах: долар – коридор 28,20-28,45 грн, євро – коридор 31,90-32,25 грн.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,32 / 28,34
євро – 32,10 / 32,12
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас