Галущенко сказав, як Україна може допомогти у захисті ЄС від газових криз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Галущенко сказав, як Україна може допомогти у захисті ЄС від газових криз

Енергетика
525
Україна відчуває зацікавленість ЄС в ініціативі регіонального енергетичного партнерства, яка передбачає використання наших підземних сховищ газу для збереження пального, диверсифікації шляхів його постачання, щоб унеможливити нинішній сценарій зі штучно створеною ціновою газовою кризою.
Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.
«Суть ініціативи в тому, що ми створюємо хаб на території України, і використовуємо наші сховища як резерв газу для проходження таких складних енергетичних криз, які є сьогодні. Ми розуміємо, що це штучно створена криза, але з іншого боку, де гарантія, що це не буде повторюватися знову і знову? Насправді, тут дуже важливо, що президент від себе, від держави дав такуініціативу. Тут (у Брюсселі – ред.) – вона відповідно і сприймається, що це серйозна ініціатива, яку ми будемо разом реалізовувати», — сказав український чиновник.
Він зазначив, що українські сховища можуть використовуватися для зберігання газу та диверсифікації джерел постачання для цілого регіону. Це комплексна перспективна ініціатива, можливості якої детально проговорюються з європейцями.
За словами Галущенка, мова йде про стабільність поставок не лише для України, але і для великої кількості країн Європи, які страждають від цієї штучної газової кризи.
«Монополію Газпрому ми обговорювали на всіх зустрічах. Безумовно, ми розуміємо, що це гра. Те, що відбувається зараз – це питання не комерції, не грошей. Питання про інше. Це питання довгострокових газових контрактів, які дозволяють впливати політично», — сказав міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас