Київрада має намір виділити 110 млн гривень на зміцнення обороноздатності міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада має намір виділити 110 млн гривень на зміцнення обороноздатності міста

Казна та Політика
428
Київська міська рада має намір виділити 110 млн гривень на зміцнення обороноздатності міста.
За відповідне рішення проголосували 78 депутатів при мінімально необхідних 61.
«У Київській міській раді схвалили міську цільову програму „Захисник Києва“ на 2022−2024 роки, яка передбачає виділення понад 110 млн гривень на зміцнення обороноздатності Києва», — йдеться в повідомленні пресслужби Київради.
За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Андрія Крищенка, реалізація прийнятої програми дозволить обладнати пункти постійної дислокації для бригади Сил територіальної оборони в кожному районі міста Києва, забезпечити бригаду необхідними навчально-тренувальними комплексами, майном та підвищити готовність системи мобілізації Києва.
«В умовах продовження збройної агресії з боку Російської Федерації проти України, високої ймовірності повномасштабного вторгнення і застосування агресором диверсійно-розвідувальних сил або здійснення актів тероризму, важливого значення набуває виконання заходів з організації військової служби та військового обов’язку, мобілізаційної підготовки та територіальної оборони в місті Києві. Зокрема, на це спрямовані заходи, які увійшли в програму „Захисник Києва“», — зазначив Крищенко.
Заступник голови КМДА додав, що також в рамках цієї програми планується створити Єдиний центр підготовки Сил муніципальної безпеки міста Києва, в тому числі і бригади територіальної оборони.
«Після підготовки резервістів і налагодження роботи підрозділів Київ матиме розвинену і ефективно функціонуючу окрему бригаду територіальної оборони, яка буде готова до виконання завдань протягом 24 годин», — підкреслив Крищенко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас