Міжбанк: чому треба знову чекати зльоту котирувань та атак на гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чому треба знову чекати зльоту котирувань та атак на гривню

Валюта
1837
США сьогодні відзначають День Мартіна Лютера Кінга і банки не працюють. Тому український міжбанк по долару 17 січня буде працювати на ТОМі, що і знизить показники статистики торгів. За нашими розрахунками обсяг операцій в понеділок складе не більше $110-140 млн при укладенні до 340-390 угод. Багато клієнтів сьогодні зосередяться на операціях в євро, де розрахунки за валюту будуть проходити в звичайному форматі “день в день”.
Але саме малооб’ємний ринок при наляканих за минулий тиждень зростанням курсу покупцях – рай для спекулянтів і великих продавців. У перших з’являється відмінна можливість “поганяти” курс в потрібну їм сторону на дрібних угодах, а у других – за рахунок періодичного притримування основної валютної виручки вже відразу до вівторка – спровокувати певний додатковий дефіцит валюти на торгах і максимально підняти котирування на найбільш “нервових” покупцях.
А серед них у нас останнім часом “світяться” не тільки імпортери енергоносіїв і товарів народного споживання, а й нерезиденти. Частина з них виводить свої капітали після погашення ОВДП, частина – виводить “дивіденди” згідно з графіком, узгодженим з Нацбанком.
На тлі дій РФ уздовж кордону з Україною, невдалих переговорів Росія – НАТО, а також інших зустрічей російського керівництва з міжнародними організаціями ЄС і США – “розігріти” курс і максимально дорого потім продати валюту іноземцям для спекулянтів не становить великих труднощів. Цим вони і будуть займатися в понеділок, незважаючи на низьку статистику торгів через вихідний в США.
Тож всім буде не нудно – ні клієнтам, ні банкам, ні Нацбанку. Ми не відкидаємо, що і сьогодні йому доведеться виходити на торги з продажем долара, щоб погасити можливий черговий ажіотаж покупців, який посилено підігрівається деякими гравцями міжбанку. Тиск на курс нацвалюти збережеться.
Курси міжбанку, за прогнозом Finance.ua, 17 січня будуть в межах: долар – коридор 27,95-28,20 грн, євро – коридор 31,95-32,20 грн.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,08 / 28,10
євро – 32,09 / 32,11
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас