«єПідтримка»: куди найчастіше українці вкладають «тисячу за вакцинацію» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«єПідтримка»: куди найчастіше українці вкладають «тисячу за вакцинацію»

Казна та Політика
964
Українці витратили понад 1,3 млрд грн у межах президентської програми «єПідтримка».
Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
«Вже понад 1,3 млрд грн витратили українці в межах президентської програми „єПідтримка“. Найпопулярнішими напрямками залишаються книжки, кіно та залізничні квитки», — зазначив глава уряду.
За його інформацією, станом на 15 січня 8,2 млн українців відкрили картки в банках для отримання коштів за цією програмою. Водночас 7 млн людей подали заявки в Дії на отримання 1000 грн.
19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка» з виплати 1 тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Ініціював програму Президент Володимир Зеленський.
Тисячу гривень за вакцинацію можна оформити в таких банках: А-банк, Альфабанк, izibank, Монобанк, Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк і Укргазбанк.
Відповідно до умов програми, 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).
Витратити ці кошти можна на квитки в кіно, театр, музеї, на внутрішні подорожі літаком чи залізницею, а також на придбання книжок та на спортивну сферу.
З другої половини січня 2022 року програму буде розширено — українці, старші за 60 років, зможуть витратити кошти за програмою на придбання ліків.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас