Купівля житла в новобудовах у 2022 році: портрет покупця і основні тренди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купівля житла в новобудовах у 2022 році: портрет покупця і основні тренди

Нерухомість
1834
2021 рік виявився занадто суперечливим: з одного боку якість житла, що зводиться, неухильно зростала, покупці-інвестори охоче вкладали кошти в новобудови.
З іншого боку, інфляція та здорожчання собівартості будівництва призвели до досить стрімкого зростання цін — в середньому на 25−35%.
Хто купуватиме житло у 2022 році
За прогнозом аналітиків, у 2022 році понад 55% покупців житла на первинному ринку купуватимуть квартири за власні накопичення або ж за кошти від продажу старого житла з доплатою, яка не перевищуватиме 30−40% від вартості нового житла.
Близько 35% розраховують стати власниками за допомогою програм із розтермінування від девелоперів, близько 10% покупців готові придбати квартиру за допомогою іпотечних програм.
Близько 60% потенційних покупців на первинному ринку вже мають власне житло і намагатимуться покращити свої життєві умови, зосередивши увагу на технологічних, продуманих проєктах, що будуть органічно поєднані з природним середовищем.
Більшість покупців первинного житла, а це 80−85%, належатиме до вікової категорії від 25 до 45 років. Близько 10−15% – це аудиторія віком від 45 до 60 років.
Портрет покупця
Досвід минулих років доводить, що і в 2022 році понад 40% покупців належатимуть до IT-індустрії.
У той же час близько 30% потенційних інвесторів — це переважно менеджери середньої та вищої керівних ланок секторів рітейлу, логістики, роздрібної торгівлі.
Близько 20% покупців належатимуть до творчих професій: це дизайнери, креативні директори, маркетологи тощо. Понад 10% покупців — експати, а також люди старшого віку з усталеним життям, звичками та вподобаннями.
Тренди останніх років будуть дуже актуальними і в 2022 році. Люди тяжіють позбутися будь-якої залежності від мегаполісів, натомість шукатимуть природу, усамітнення, але при цьому недалеко від «гамору» великого міста.
Іншими словами, пошук затишного та спокійного місця стане ключовим при виборі оселі. Крім цього, покупців об’єднає бажання жити в надсучасних будинках, зведених з використанням найновіших технологій та із сучасних еко-матеріалів (деревини, каменю, тощо).
Важливим стане й майбутнє оточення: покупці шукатимуть середовище подібних собі людей.
Новий світовий тренд — це висока цінність зелених насаджень, екології, енергозбереження та висока технологічність, гармонійний простір для життя та розвитку людини.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас