«Розумні» квартири та «міський будинок»: скільки коштує трендове житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Розумні» квартири та «міський будинок»: скільки коштує трендове житло

Нерухомість
1097
Фінансові можливості українців, а також їх вподобання на сучасному етапі формують тренди на ринку нерухомості. Цього року поступово набирає популярності як оренда, так і продаж смарт-квартир, а також таунхаусів, повідомляє Сьогодні.
Чому українці віддають перевагу саме такому житлу, і що стало хітом серед продажів наприкінці 2021 року?
«Розумне» житло. Смарт-квартири — досить популярне житло на сучасному етапі розвитку суспільства. Чим це викликано? Сучасна людина постійно в круговороті своїх справ, роботи, навчання і т.д. Зазвичай житло вона використовує для того, щоб переночувати і прийняти душ (про це свідчать реалії сучасності).
Смарт-квартира являє собою невелику житлову площу (приблизно 20−35 метрів квадратних), кухню і місце для сну, які фактично поєднані в одній кімнаті. Є також невеликий передпокій і окрема ванна кімната.
Такі невеликі за площею квартири (часто їх називають «розумним» житлом):
  • мають все необхідне для комфортного життя;
  • не потребують великих коштів на забезпечення тепла в приміщенні (в цілому на комунальні послуги);
  • на первинному ринку житла їх ціни значно нижчі, ніж, наприклад, за однокімнатну квартиру (що можна сказати і про оренду смарт-квартири).
Ці та інші характеристики спонукають українців купувати або орендувати таке житло, зазвичай стосується це пар або людей самотніх, що займаються, наприклад, ІТ-бізнесом або студентами.
Залежно від наявності ремонту, оснащення квартири, її розташування і т.д. ціни можуть відрізнятися, але в середньому ціни на ринку стартують від 500 тисяч гривень (без ремонту) і від 1,5 млн грн (побудована), а за даними ОЛХ, таке житло можна орендувати приблизно за 600−700 грн на добу і від 6000 до 9000 на місяць.
Таунхауси. Таунхауси — зручна і поширена форма житла, запозичена з-за кордону. В Європі і США вже давно практикується будівництво таких будинків, відносно більш дешевих і комфортних, ніж багатоквартирні.
Планування зазвичай стандартне: на першому поверсі розташовані вітальня, кухня і техприміщення, на другому — спальні кімнати, санвузол і балкон. Може бути також і третій поверх, зазвичай використовуваний як зона для відпочинку або техприміщення.

Хто в Україні може отримати безкоштовне житло

Таунхауси обирають:
  • коли бажають жити ближче до природи, але водночас потребують соціалізації;
  • коли необхідний приватний будинок, але і з певним колом людей для спілкування;
  • забезпечені молоді сім’ї (які найчастіше купують таке житло) або іноземці (які зазвичай орендують подібні будинки).
«Розумні» квартири та «міський будинок»: скільки коштує трендове житло
Ціни на таунхауси різняться залежно від розташування. Так, більшість розташована саме в передмісті. Пов’язано це з вартістю землі в межах міста і взагалі концепцією таких будиночків. Як бачимо на прикладі оголошень ЛУН про продаж таунхаусів, це в основному села, що знаходяться недалеко від міста (на зображенні приклад Київської області).
В ціну таунхауса закладена вартість мініатюрної ділянки і підведення комунікацій. Однак така ділянка дуже маленька, для клумб або дерев місця буде недостатньо.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви зібралися зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог іпотечних кредитів.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас