Citigroup залишить роздрібний банківський ринок Мексики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup залишить роздрібний банківський ринок Мексики

Кредит&Депозит
245
Citigroup Inc. планує припинити роздрібні банківські операції в Мексиці, де у неї найбільша філіальна мережа в світі.
Це крок в рамках прагнення головного виконавчого директора Джейн Фрейзер переглянути стратегію компанії, пише Bloomberg.
Згідно із заявою, поданою у вівторок, кредитор збереже свій інституційний бізнес в країні. Банк в кінцевому підсумку може бути проданий або виведений на біржу, а операція підлягатиме схваленню регулюючих органів, йдеться в повідомленні Citigroup.
«Мексика є пріоритетним ринком для Citigroup — це не зміниться, — сказала Фрейзер в окремій заяві. — Рішення про вихід з банківського бізнесу для роздрібних споживачів, малого та середнього бізнесу в Мексиці повністю відповідає принципам нашої стратегії оновлення».
Цей крок був зроблений після того, як Фрейзер минулого року оголосила, що залишить 13 ринків в Азії і Європі в рамках свого прагнення спростити Citigroup і зосередитися на більш прибутковому бізнесі. Підрозділи, включені в планований вихід з Мексики, мають активи в розмірі близько 44 мільярдів.
Акції Citigroup закрилися без змін наприкінці торгів в Нью-Йорку після цього оголошення. За останні 12 місяців вони зросли на 1% порівняно з 34% приростом індексу фінансових показників 67 компаній S&P 500.

Довідка Finance.ua:

  • Citigroup купила в 2001 році за 12,5 мільярда доларів Grupo Financiero Banamex-Accival, другий за величиною банк Мексики на той час. Зараз він веде бізнес як Citibanamex.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас