Mazda отримала патент на унікальний гібридний автомобіль із роторним двигуном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mazda отримала патент на унікальний гібридний автомобіль із роторним двигуном

Технології&Авто
951
Mazda і роторні мотори. Цій історії вже не один десяток років. І ось компанія знову підклала дров у багаття очікування, яке ніяк не згасне. Тепер фанати роторних двигунів чекатимуть гібридного автомобіля з роторним двигуном.
Про новий патент Mazda у цій галузі повідомляє Motor1.
Йдеться про автомобіль із заднім приводом, який рухається за допомогою гібридної силової установки. В її основі лежить поєднання роторного бензинового двигуна й електричного мотора.
Це не перший патент, який Mazda отримала на гібридну установку із роторним двигуном. Проте патент, отриманий кілька років тому (і досі не використаний у реальному виробництві), був не настільки революційним, як новий.
Щойно оформлений патент описує абсолютно нову платформу із заднім приводом, у якій бензиновий двигун із трьома роторами розташований у передній частині автомобіля, але приводить у рух задню вісь.
Mazda отримала патент на унікальний гібридний автомобіль із роторним двигуном
Востаннє конфігурацію із трьома роторами Mazda використовувала у своїх автомобілях ще на початку 1990-х.
Зрозуміло, сам факт наявності патенту ще не означає, що такий автомобіль колись зійде з конвеєра. Так, чутки про задньоприводний купе Mazda з роторним двигуном ходять ще з 2015 року, коли були показані фото концепт-кара RX-Vision.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас