Поради як правильно вибрати каско — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Поради як правильно вибрати каско

Страхування
593
Автострахування міцно увійшло у життя сучасної людини. Власники транспортних засобів різних типів добре розуміють – страховка є захистом їхнього матеріального добробуту. Практично будь-які ризики на дорозі або під час зберігання автомобіля можна покрити за рахунок страхової компанії. Але тільки в тому випадку, якщо поліс підібраний правильно. Обов’язкове страхування по ОСАЦВ не дозволяє повністю захистити себе від ненавмисних витрат. Саме тому господарі нових та дорогих авто воліють доповнити автоцивілку полісом добровільного страхування каско.
Добровільне автострахування – процедура, про необхідність якої не нагадають служителі порядку, адже її проходження чи відмова від нього повністю залежать від бажань та можливостей автовласника. Тож навіщо платити більше, адже висока ціна страховки не є секретом для власників ТЗ?
Найчастіше каско оформляється на кредитні автомобілі. Взяти авто із поступовими виплатами за нього практично неможливо без оформлення цього виду полісу. Найчастіше банк співпрацює з певними страховими компаніями і пред’являє суворі вимоги до наповнення договору та умовам страхування. У разі оформляється повний поліс каско як гарант максимального захисту ТЗ. Але якщо ви хочете застрахувати автомобіль, який не перебуває в заставі, вибрати оптимальні умови страхування цілком у ваших силах.
Як вибрати найкращі умови по каско
Поради як правильно вибрати каско
Гарна страхова компанія запропонує клієнту кілька варіантів оформлення каско. Найбільше ризиків покриває повне каско – страховка, у якій передбачені практично всі можливі небезпеки автомобіля. Але від кількості ризиків залежить ціна полісу. Чи завжди потрібно платити більше?
Другий варіант оформлення страховки – часткове каско. У цьому випадку договором передбачено виплату компенсацій лише за тими ризиками, які в ньому позначені (а це може бути далеко не повний перелік можливих пунктів).
На що звернути увагу під час вибору переліку ризиків? Насамперед – на їхню актуальність у кожному конкретному випадку. Наприклад, ризик угону варто врахувати власникам авто, моделі яких включені до списку транспортних засобів, що найбільш викрадаються (зі статистикою легко ознайомитися в мережі). Якщо вашого автомобіля у переліку немає – ризики знижуються. А якщо для зберігання ТЗ ви користуєтеся платною закритою стоянкою, не залишаєте автомобіль на вулиці без нагляду, не паркуєтеся в неблагонадійних місцях – ризик угону зводиться до мінімуму і від цього договору можна відмовитися.
Розгляньте докладно та інші ризики. При аналізі ризику ДТП враховуйте не лише марку та модель авто у співвідношенні зі статистикою, але й такі важливі моменти, як:
  • ваш стаж водіння та водійський досвід;
  • інтенсивність трафіку;
  • частоту експлуатації транспортного засобу.
Інші ризики, які включені до повного каско, краще не виключати з договору страхування. Стихійні лиха, дії третіх осіб, нещасні випадки практично неможливо прогнозувати, тому їх краще не прибирати зі списку можливих ризиків.
Крім ризиків при виборі страхового полісу каско, необхідно звертати увагу і на інші нюанси. Вони не пов’язані безпосередньо з виплатами компенсацій та страховими випадками, але мають чималий вплив на вигідність страхування.
Дізнайтеся про способи оплати полісу. Відмінним рішенням стане придбання на виплат – так вартість каско не здаватиметься непосильною для бюджету. Особливо важливо вивчіть пункт про франшизу – тієї частини витрат при настанні страхового випадку, що лягає на плечі та кишеню власника авто. Зіставте дані про поліс та цільове призначення автомобіля – далеко не всі страхові компанії працюють з підвищеними ризиками (робота в таксі, масові пасажирські перевезення, спортивні змагання та ін.).
Велике значення має й пакет технічного асистансу. Він може бути досить скромним або запропонувати цікаві опції. Вивчіть пункти про способи та терміни отримання відшкодувань, необхідність виклику поліції тощо. Приділивши трохи уваги до вивчення страхових пропозицій ви складете оптимальний договір страхування саме для вас та вашої машини.
За матеріалами: Альфа Страхування
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас