У «Нафтогазі» розповіли, що буде з ціною на газ із травня 2022 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Нафтогазі» розповіли, що буде з ціною на газ із травня 2022 року

Енергетика
2277
Глава НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко розповів, що буде з ціною на газ з травня 2022 року. НАК продає все за однією ціною, на рівних умовах.
Про це Вітренко заявив у інтерв’ю РБК-Україна.
«Яка буде ціна за цими річними контрактами? По-перше, навіть зараз ціни різні. „Нафтогаз“ створив балансуючу групу і в рамках балансуючої групи ми пропонуємо постачальникам на оптовому ринку для потреб населення газ по 7,42 гривень/кубометр», — заявив Вітренко.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
За його словами, НАК продає все за однією ціною, на рівних умовах, а далі перепродують все за різними цінами.
«Ми це моніторимо, якщо чесно, показуємо навіть в уряді, депутатам, регулятору. Але у нас немає повноважень з цим щось робити. Крім того, у нас ринок. Ми продали за оптовою ціною всім однаково, а далі вони продають, як хочуть», — розповів він.
Вітренко додав, що перепродують за дуже різними цінами — 7,88, 7,18, але є і по 13,5, як у Херсоні.
«Тому точно ми не можемо сказати, яка буде ціна в травні. Кожен буде ставити свою ціну, навіть якщо ми будемо пропонувати однакову ціну на оптовому ринку», — додав він.

Довідка Finance.ua:

  • НКРЕКП скоригувала тариф на послуги водопостачання та водовідведення для 45 водоканалів країни. У тому числі й для столиці;
  • українська влада вжила низку системних заходів, щоб уникнути різкого зростання тарифів на житлово-комунальні послуги на тлі подорожчання енергоресурсів у світі. Проте, за словами заступника керівникаа Офісу президента України Ростислава Шурми, можливе незначне коригування деяких тарифів у межах інфляційних очікувань на рівні 10−11%;
  • раніше голова уряду Денис Шмигаль не дав прямої відповіді, чи виконає Україна зобов’язання перед МВФ щодо ринкових цін на газ для населення з травня 2022 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас