Первинні документи – не потрібні: Гетманцев розвіяв популярні міфи про РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Первинні документи – не потрібні: Гетманцев розвіяв популярні міфи про РРО

Казна та Політика
30093
З 1 січня 2021 року в Україні запроваджують обов’язкові реєстратори розрахункових операцій (РРО) для платників єдиного податку — фізосіб-підприємців (ФОП), які працюють у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Ці правила обов’язково почнуть діяти — їх не будуть скасовувати або переносити.
Про це заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.
Народний депутат розвіяв найпопулярніші міфи про програмні (ПРРО) або звичайні РРО, які, за його словами, поширюються шахраями.
Облік первинних документів або будь-який інший облік для ФОП 2−3 груп вести не потрібно. Держподаткова (ДПС) не може вимагати первинні документи у платників єдиного податку за винятком трьох ризикових груп.
Попереднє програмування товарів необхідно здійснювати тільки в разі реалізації підакцизних товарів.
«Для сільських магазинів, які не продають підакцизні товари, використання РРО не обов’язкове», — уточнив Гетманцев.
Безготівкові розрахунки за послуги не передбачають використання ПРРО/РРО.
«Ті правила, які працюють в Європі, — набагато жорсткіші від тих правил, які вводимо ми. Ці норми точно запрацюють. Будь-які схеми з ухилення від встановлення РРО, встановлення лімітів та інше — це абсурд», — сказав голова комітету.
Водночас він нагадав, що в країні діє мораторій на фізичні перевірки податківцями малого та середнього бізнесу. Така заборона буде до кінця карантину, а значить ДПС поки що не зможе перевірити встановлення РРО.
Нагадаємо, 17 грудня під парламентом пройшов мітинг представників бізнесу, які вимагали прийняти законопроєкт про відстрочку фіскалізації. Однак народні депутати не підтримали цей документ.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас