Як зареєструвати ФОП онлайн — алгоритм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зареєструвати ФОП онлайн — алгоритм

Особисті фінанси
867
Зареєструвати фізичну особу підприємцем сьогодні в Україні можна усього в кілька кліків. Finance.ua як портал, що дбає про ваші доходи, дізнався в Мінюсту, як це зробити.
  • Отримайте кваліфікований електронний підпис. Перелік кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг можна знайти за посиланням.
  • Оберіть вид діяльності, якою плануєте займатися. Інформацію про відповідні КВЕДи можна знайти на офіційному сайті Державної служби статистики України за цим посиланням.

Де ФОП краще відкрити рахунок

  • Зареєструйтеся чи авторизуйтеся (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на порталі державних послуг онлайн «Дія»: https://diia.gov.ua/.
  • Заповніть онлайн-форму на отримання послуги. Також є можливість обрати систему оподаткування – спрощену або додатково зареєструватися платником податку на додану вартість. Для цього потрібно зробити окрему позначку у відповідній графі заяви про державну реєстрацію.
  • Отримайте на електронну пошту інформацію, що вас зареєстровано як ФОП.
У відповідному листі міститиметься детальна інструкція, як отримати виписку з реєстру онлайн, а також, що потрібно зробити для офіціалізації статусу платника податків.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні зафіксували рекордне зростання кількості ФОП за останні 5 років. Вже кілька років відзначається зростання кількості приватних підприємців. У поточному році чисельність ФОПів у країні зросла на 85 тис. й сягла майже 2 млн. Це найбільші показники за останні 5 років.
  • після очищення від «сплячих ФОПів» у 2016-2017 рр. українська фопономіка показує сталий приріст. Темп реєстрацій нових підприємців перекривав закриття старих ФОП навіть під час карантинних локдаунів та протестних рухів, спрямованих проти запровадження касових апаратів та інших заходів фіскалізації.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас