Які машини крадуть найчастіше (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які машини крадуть найчастіше (інфографіка)

Кримінал
4770
У 2020 році, як свідчать дані Національної поліції України, вкрадено було 4 522 автомобілі, а за перше півріччя 2021-го зафіксували 1 475 крадіжок. Тобто тенденція до зниження кількості викрадених авто чітко проглядається.
За даними НПУ, розкривається приблизно половина таких злочинів.
Попри значне посилення санкції статті 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України – якщо раніше викрадач міг відбутися штрафом, то тепер йому «світить» 3-5 років в’язниці – охочих заволодіти чужою автівкою все ще багато.
Як свідчить статистика, торік лідером за кількістю крадіжок авто були:
  • Київ та область – 52%,
  • Харківщина – 8,91%,
  • Одещина та Львівщина – 6,92%.
Однак за результатами першого півріччя 2021 року лідером несподівано став Харків – 51,4% крадіжок авто, а Київ опустився аж на четверте місце.
За даними Нацполіції та страхових фірм, у 2020 році крадіїв найбільше цікавили машини таких виробників:
Які машини крадуть найчастіше (інфографіка)
Це не означає, що інших машин не викрадають – крадуть усе, навіть «Таврії». Але перелічені моделі є найбільш привабливими для злочинців – з огляду на їхню вартість і популярність серед автолюбителів. Зокрема, й серед тих, хто готовий купити крадене авто. Саме ця категорія «автолюбителів» і є замовниками значної кількості викрадень автівок.
Крім того, набуває популярності досить заманливий та легкий спосіб «заробітку» для автовикрадачів – викрасти машину та «перепродати» її людині, у якої вкрали.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас