Австрія закликає ввести в експлуатацію «Північний потік-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія закликає ввести в експлуатацію «Північний потік-2»

Енергетика
1481
Голова МЗС Австрії Олександр Шалленберг закликав ввести газопровід «Північний потік-2» в експлуатацію на тлі останньої напруги у відносинах з Росією.
Про це повідомило німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг звернувся до Ради міністрів закордонних справ ЄС з проханням про швидке введення в експлуатацію трубопроводу «Північний потік-2».
«Проєкт завершено, тепер ми повинні його використовувати», — сказав Шалленберг у понеділок у Брюсселі.
Він таким чином заперечив міністру закордонних справ Німеччини Анналені Бербок, яка вперше взяла участь у зустрічі міністрів у Брюсселі.
Враховуючи нещодавню напругу з Москвою на тлі конфлікту в Україні, Шалленберг підкреслив, що вважає «помилкою» неодноразово ставити під сумнів газопровід, коли виникає дискусія з Росією.
Як і Німеччина, Австрія також отримує природний газ з Росії.
У неділю ввечері голова МЗС Німеччини Анналена Бербок висловилася проти швидкого введення в експлуатацію «Північного потоку-2». Вона підкреслила, що трубопровід «не відповідає вимогам європейського енергетичного законодавства, і що питання безпеки все ще залишаються на порядку денному».
На своїй першій зустрічі голів МЗС у Брюсселі Бербок згадала про призупинену процедуру сертифікації в Німеччині.
«Федеральне мережеве агентство тільки призупинило процес сертифікації, оскільки є чіткі вимоги Європейського енергетичного законодавства», — сказала вона.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас