Країни зі стрімким зростанням цін на житло: Україна посіла 24 місце рейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни зі стрімким зростанням цін на житло: Україна посіла 24 місце рейтингу

Нерухомість
2344
Міжнародна консалтингова компанія Knight Frank склала та опубліковала рейтинг Global House Price Index за підсумком третього кварталу 2021 року.
Як зазначили дослідники, попри сильне подорожчання житла, у 18 країнах з’явилися ознаки того, що ціни досягли піку. Однак у більшості країн було відзначено незначне зростання. Спад стався лише в Малайзії та Марокко.
Україна в рейтингу розташувалася на 24 місці з показником 11%. З урахуванням інфляції українське житло не подорожчало – показник дорівнює нулю. У рейтингу наша країна розташувалася між Литвою та Чилі.
Традиційно перше місце посідає Туреччина із показником 35,5%. На друге місце увірвалася Південна Корея, житло в якій подорожчало на 26,4%. Так, вона ще у минулому рейтингу за другий квартал була на 31 місці. До першої п’ятірки увійшли також Нова Зеландія (21,9%), Швеція (20,3%) та Австралія (18,9%).
Країни зі стрімким зростанням цін на житло: Україна посіла 24 місце рейтингу

Довідка Finance.ua:

  • у минулому рейтингу Global House Price Index за другий квартал Україна посіла 22 місце, на яке вона піднялася з 37-го. Тоді лідерами стали турецькі Ізмір і Анкара, а також столиця Нової Зеландії Веллінгтон;
  • за дослідженням Active Capital 2021, найважливішими ринками для інвестицій у нерухомість стануть США, Великобританія, Німеччина, Франція і Нідерланди.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас