Кабмін затвердив перелік кодів для бізнесу, який зможе прийняти «тисячу Зеленського» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив перелік кодів для бізнесу, який зможе прийняти «тисячу Зеленського»

Казна та Політика
1443
Кабінет Міністрів України затвердив перелік кодів для бізнесу, який зможе прийняти оплату карткою з тисячею гривень за вакцинацію проти коронавірусу. Це бізнес у сфері культури, перевезень і спорту.
Про це йдеться у відповідній постанові КМУ.
У документі наведено перелік MCC-кодів, які присвоюються банком, для бізнесу у програмі «єПідтримка», яку ініціював президент Володимир Зеленський:
  • Культура — 5942, 7832, 7922, 7929, 7991;
  • Пасажирські внутрішні перевезення залізничним та авіаційним транспортом — 4112;
  • Фізична культура і спорт — 4511, 7941, 7996.
MCC-код (Merchant category code. — Ред.) — це чотиризначне число, яке використовують для класифікації бізнесу за видами товарів або послуг, які він надає.
Нагадаємо, 15 листопада 2021 року Президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки українці, які отримали дві дози антиковідної вакцини, зможуть отримати через додаток «Дія» 1 тисячу гривень.
Також Зеленський запевнив, що для вакцинованих громадян, які не зареєстровані в додатку «Дія», держава забезпечить альтернативну можливість отримати ці гроші.
Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що програма «тисяча Зеленського» буде офіційно називатися «еПідтримка», а отримані по ній гроші можна буде витратити в тому числі та на придбання книг.
2 грудня 2021 року Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2021 рік 8 млрд грн. Їх направлять на реалізацію програми «тисяча Зеленського». Гроші отримають всі вакциновані українці.
Програма стартує з 19 грудня. При цьому з 13 грудня стартує пілотний проект реєстрації на отримання тисячі за вакцинацію.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас