Водіям-гонщикам посилять покарання: що підготували у ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водіям-гонщикам посилять покарання: що підготували у ВР

Особисті фінанси
4424
До Верховної Ради України подали новий законопроект, який передбачає збільшення штрафів і навіть позбавлення прав водія.
Нині по всій Україні працює менше двох сотень камер відео- та фотофіксації. У МВС запевняють, що до 2024-го їх буде півтори тисячі. Але хоч цього року штрафи за перевищення швидкості відчутно зросли, любителів натиснути на газ це ніяк не зупинило.
Finance.ua дізнався від “2+2”, проєкту ДжеДАІ подробиці, на скільки планують збільшити штрафи для любителів поганяти.
Нові штрафи за перевищення швидкості в населеному пункті:
  • на 20 км/год – 340 гривень;
  • на 30 км/год – 1,7 тисячі гривень;
  • на 50 км/год – позбавлення прав водія на строк від 3 до 6 місяців;
  • на 70 км/год – позбавлення прав водія на строк від 6 місяців до 1 року.
Водіям-гонщикам посилять покарання: що підготували у ВР
Нагадаємо, за даними Опендатабот, що посилається на дані Нацполіції щодо ДТП, встановлення камер на дорогах не вплинуло на кількість аварій. Так, за 10 місяців 2021 року кількість ДТП в Україні збільшилася ще на 14%, сталося 154 480 дорожньо-транспортних пригод. Це більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко нагадав, що цього року закон надав судам такий інструмент як конфіскація автомобілів у водіїв, які протягом року два і більше разів були спіймані за кермом нетверезими. Попри це, суди вкрай неохоче застосовують цю норму, так само як і норму про адміністративний арешт таких порушників. Такі санкції застосовуються менш ніж в 5% випадків.
Зі слів заступника міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрія Гайченка, у водіїв-боржників, які не сплачують штрафи за суттєве перевищення швидкості на міських автошляхах, Державна виконавча служба вилучатиме транспортні засоби.

Довідка Finance.ua:

  • до прикладу, в Австрії почали вживати жорстких заходів щодо «заспокоєння» любителів високих швидкостей. Перевищення швидкості на 30 км/год тепер карається штрафом 150 євро замість колишніх 70 євро, а за перевищення на 40 км/год в населених пунктах або більше 50 км/год поза міською межею доведеться розлучитися з 300 євро (було 150 євро).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас