Зловмисники вкрали мільйон гривень із карток українців через банківські термінали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зловмисники вкрали мільйон гривень із карток українців через банківські термінали

Кримінал
705
Кіберполіція викрила зловмисників, які встановлювали скімінгове обладнання на POS-термінали для зчитування даних банківських карток українців. Далі фігуранти виготовляли дублікати карток і переводили в готівку гроші потерпілих. За скоєне їм може загрожувати до шести років ув’язнення.
Про це повідомляє прес-служба Кіберполіції.
Протиправну діяльність п’ятьох мешканців Кам’янського викрили працівники Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області спільно зі слідчими обласної поліції.
Розробили злочинну схему 31-річний та 29-річний чоловіки та залучили до неї трьох знайомих. Фігуранти тимчасово працевлаштовувалися в закладах харчування та роздрібної торгівлі, в яких для розрахунку клієнтів використовувалися POS-термінали.
Надалі зловмисники приховано встановлювали в цих закладах скімінгові пристрої, а також самостійно виготовлені POS-термінали.
Під виглядом здійснення розрахунку клієнтів через POS-термінали фігуранти копіювали інформацію по банківській картці, а також записували PIN-коди.
Зібрану інформацію учасники групи використовували для виготовлення дублікатів банківських карток потерпілих. Згодом скомпрометовані картки використовували для доступу до інтернет-банкінгу, а потім збільшували кредитні ліміти і переказували гроші на підконтрольні рахунки. Потім знімали готівку в банкоматах, купували товари і оформляли кредити на потерпілих.
За попередніми даними, зловмисники скомпрометували близько 200 банківських карток. Загальна сума збитку становить мільйон гривень.
Працівники поліції провели обшуки в будинках фігурантів, а також у закладах, де учасники групи використовували обладнання для зчитування інформації по банківських картках. Вилучено скімери, POS-термінали, підроблені картки і комп’ютерна техніка.
Організатору та співорганізатору групи вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України.
Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Їм може загрожувати до шести років позбавлення волі. Вирішується питання про оголошення підозри іншим учасникам групи.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас