Автовиробники переконані, що електромобілі до 2030 року займуть понад половину авторинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автовиробники переконані, що електромобілі до 2030 року займуть понад половину авторинку

Технології&Авто
356
Багато учасників автомобільного ринку вже поставили перед собою за мету збільшення частки електромобілів до певного терміну. Опитування керівників автомобільних компаній показало, що вони прагнуть довести до 2030 року частку електромобілів до 52% в США, Китаї та Японії, якщо говорити про первинний ринок. В опитуванні брали участь понад 1000 представників галузі.
Згідно з підписаним в листопаді меморандумом, ряд великих автовиробників і урядів розраховують припинити продажі транспортних засобів з двигунами внутрішнього згоряння до 2040 року в світових масштабах, а в країнах з більш благополучною економічною обстановкою це станеться вже до 2035 року.
Цікаво, що подібні зобов’язання не стали брати на себе два найбільші автовиробники, Volkswagen і Toyota Motor, аналогічнно вчинили США, Китай і Німеччина, хоча остання і заявила про наміри припинити продажі нових машин з ДВЗ вже до 2030 року.
Очікується, що в країнах Західної Європи, Бразилії та Індії частка нових електромобілів на ринку до кінця десятиліття не досягне 50%.
Згідно з результатами опитування учасників галузі, в Китаї частка електромобілів на первинному авторинку до 2030 року не перевищить 20%, хоча деякі респонденти дотримуються майже діаметрально протилежної точки зору, згадуючи частку в 80%.
Більше трьох чвертей учасників опитування вважають, що електромобілі за десять років зможуть отримати масове поширення, якщо їх вартість зрівняється з машинами, що використовують ДВЗ. При цьому 91% респондентів виступає за надання цільових субсидій з боку держав. З необхідністю продати частину активів на шляху до світлого електромобільного майбутнього заздалегідь змирилися 75% опитаних. Угод зі злиття і поглинання в найближчі роки в автомобільній галузі теж буде багато.
Проблеми з доступністю автокомпонентів, що спостерігаються вже протягом року, не заважають учасникам ринку висловлювати впевненість у здатності компаній покращувати фінансові показники діяльності в найближчі п’ять років. Цієї точки зору дотримуються 53% респондентів. Керівники американських і китайських компаній випромінюють найбільше оптимізму, а ось французькі колеги налаштовані найбільш песимістично.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас