Кому в Україні платять 100 тис. грн на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому в Україні платять 100 тис. грн на місяць

Особисті фінанси
3635
Верховний Суд України 27 січня 2021 року повністю відмовив у задоволенні касаційної скарги міноритарного акціонера ПАТ «Банк «Народний капітал» на рішення судів попередніх інстанцій та підтвердив законність визнання банку неплатоспроможним.
Нагадаємо, банк «Народний капітал» було визнано неплатоспроможним у січні 2017 року. Основною підставою для такого рішення був факт встановлення наявності непрозорої структури власності в банку. Банк «Народний капітал» був п’ятим банком, підставою для виведення якого є непрозора структура власності. До цього, за цією ж причиною були визнані неплатоспроможними такі банки: «ТК Кредит», «Юнісон», «Смартбанк» та «Класикбанк».
У всіх випадках власники банків не вжили необхідних дій для приведення своєї структури власності у відповідність до вимог законодавства. 11 вересня 2017 року Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у визнанні незаконним рішення про визнання «Класикбанку» неплатоспроможним.
7 вересня 2018 року Верховний Суд, відмовивши в задоволенні заяви акціонера банку — кіпрської компанії Мелігант Груп ЛТД — ухвалив остаточне рішення щодо законності віднесення банку «Юнісон» до категорії неплатоспроможних та введення в банк тимчасової адміністрації. 20 листопада 2018 року Верховний Суд залишив у силі рішення судів першої та апеляційної інстанцій, які відмовили позивачу в скасуванні рішення щодо неплатоспроможності банку «ТК Кредит».
Таким чином Національний банк виграв усі судові спори щодо законності ухвалених рішень про визнання цих банків неплатоспроможними. Усі рішення регулятора про виведення банків з ринку за непрозору структуру власності є чинними, а ті з них, які піддавалися судовому контролю, — підтверджені судами.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас