Громадяни не готові, – Железняк про легалізацію біткойнів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадяни не готові, – Железняк про легалізацію біткойнів в Україні

Фінтех і Картки
482
Коли минулого року Департамент поліції придбав робопса, чиновники оголосили чотириногий пристрій футуристичним інструментом, який може переміщатися в місця, занадто небезпечні для відправки офіцерам.
«Цей робот врятує життя», — сказав у грудні в телевізійному інтерв’ю інспектор Френк Дігіакомо з відділу реагування служби технічної допомоги департаменту. «Це захистить людей. Це захистить офіцерів».
Замість цього машина, яку поліція назвала Digidog, стала джерелом гарячих суперечок. Після того, як його побачили як частину реакції на домашнє вторгнення в Бронкс в лютому, критики порівняли його з антиутопічним дроном спостереження. І коли цього місяцяполіцейські використали його в державному житловому будинку на Манхеттені, знову спалахнула негативна реакція, і деякі люди описали цей пристрій як символ того, наскільки надмірно агресивною може бути поліція проти бідних верств населення.
У відповідь на повістку в суд від члена міської ради Бена Каллоса і спікера ради Корі Джонсона з проханням надати записи, пов’язані з пристроєм, співробітники поліції заявили, що 22 квітня було розірвано контракт вартістю близько 94 000 доларів на оренду робота-собаки у виробника, Boston Dynamics. Джон Міллер, заступник комісара Департаменту поліції по розвідці і боротьбі з тероризмом, підтвердив в середу, що контракт був розірваний і що собаку буде повернуто в найближчим часом.
В інтерв’ю Міллер сказав, що договір оренди мав закінчитися в серпні, і що до цього часу поліція планувала перевірити можливості робопса. За його словами, департамент змінив свої плани після того, як пристрій став «мішенню» для людей, які, за його словами, неправильно використовували його для розпалювання суперечок про расу і стеження. Каллос, демократ, який представляє Верхній Іст-Сайд, зайняв іншу позицію, заявивши, що присутність пристрою в Нью-Йорку підкреслює те, що він назвав «мілітаризацією поліції».
Він сказав, що собаки-роботи нагадують тих, що були показані в епізоді «Металлхед» серіалу «Чорне дзеркало».
«У той час, коли у нас повинно бути більше поліцейських на вулиці, щоб будувати відносини з жителями, вони фактично рухаються в іншому напрямку, намагаючись замінити їх роботами», — сказав він. Представник мера Білла де Блазіо Білл Нейдхардт сказав, що він «радий, що Digidog був знищений». «Це жахливо, відштовхує і посилає хибний сигнал жителям Нью-Йорка», — сказав Нейдхардт.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас