У Фонді держмайна розповіли, що продадуть після заводу «Більшовик» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фонді держмайна розповіли, що продадуть після заводу «Більшовик»

Казна та Політика
1007
У Фонді держмайна України заявили, що до кінця 2021 року планують продати у межах Великої приватизації АТ Об’єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК), Президент Готель, порт Усть-Дунайськ та Електронмаш.
Про це на пресбрифінгу за підсумками приватизаційного аукціону заводу «Більшовик» заявив голова Фонду Дмитро Сенніченко.
«На сьогодні вже близько 5−6 млрд грн ми зможемо отримати з тими активами, які вже приватизовані цього року. Сума залежатиме від того, що ми ще встигнемо: може, ОГХК, Президент Готель, невеликий порт Усть-Дунайськ. 12 листопада буде цікава приватизація заводу Електронмаш», — зазначив Сенниченко.
За словами голови ФДМ, згідно із затвердженим планом бюджетних надходжень, дохід від приватизації у 2021 році планується на рівні 12 млрд грн.
Нагадаємо, що аукціон з продажу корпоративних прав Більшовика пройшов 27 жовтня. За стартової ціни 1,39 млрд грн підприємство було продано за 1,429 млрд грн ТОВ Дженерал Коммерс. Ще два учасники — ТОВ Інвест Новація Степана Черновецького та ТОВ ДК Каскад Віталія Хомутинника запропонували менші суми.
Раніше у Фонді держмайна говорили про 15 потенційно зацікавлених у купівлі заводу інвесторів. Вони оцінювали вартість підприємства, з урахуванням боргу, у 2,5 млрд. грн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас