Польська LOT подала до суду на Boeing: вимагає $250 мільйонів компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польська LOT подала до суду на Boeing: вимагає $250 мільйонів компенсації

Фондовий ринок
466
Польська авіакомпанія LOT подала в американському Сіетлі позов проти компанії Boeing і вимагатиме щонайменше 1 млрд злотих ($ 250 млн — ред.) компенсації за конструкторські вади моделі 737 MAX.
Про це інформує PAP з посиланням на свої джерела та речника авіакомпанії LOT Кшиштофа Мочульського.
Як інформується, позов до суду у США подано після того, як сторони не змогли домовитися упродовж кількамісячних переговорів. Польська сторона дорікає американській компанії, що через виявлені конструкторські вади моделі 737 MAX LOT була змушена призупинити експлуатацію цих літаків.
«Ми вели та продовжуємо вести переговори з концерном Boeing. Станом на сьогодні вони не принесли очікуваних результатів. У зв’язку з цим ми використовуватимемо наявні можливості, щоб отримати відшкодування», — пояснив Мочульський.
Нагадаємо, що LOT замовила у Boeing 15 літаків 737 MAX на загальну суму $ 1,8 млрд. Перші літаки були доставлені до Польщі у грудні 2017 року.
Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) після двох авіакатастроф літаків цього типу — в Індонезії в жовтні 2018 року та Ефіопії в березні 2019 року, в результаті яких загинули 346 осіб — заборонила експлуатацію цих літаків. Згодом було встановлено, що причиною трагічних подій стали помилки у бортовій програмі MCAS, яка використовувалася для управління літаком.
У зв’язку із забороною на експлуатацію літаків цього типу в ЄС, LOT з березня 2019 до березня 2021 року не використовував п’ять повітряних суден, які на той час Boeing поставив до Польщі, через що понесла фінансові втрати.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас