Мінекономіки Німеччини не бачить у «Північному потоці-2» загрози безпеці ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки Німеччини не бачить у «Північному потоці-2» загрози безпеці ЄС

Енергетика
217
Міністерство економіки Німеччини 26 жовтня заявило, що завершило аналіз надійності газових поставок і передало його результати Федеральному відомству з мереж (Bundesnetzagentur). Про це повідомляє Deutsche Welle.
Експерти Мінекономіки дійшли висновку, що сертифікація нового газопроводу не загрожує безпеці газопостачання Німеччини та ЄС, вказується в заяві. Перед прийняттям рішення відомство проводило консультації з іншими країнами — в них брали участь Естонія, Італія, Латвія, Литва, Австрія, Польща, Словаччина, Чехія та Угорщина.
Тепер попереднє рішення в процесі сертифікації має винести німецький мережевий регулятор, який отримав заявку 13 вересня, а потім свою позицію щодо «Північного потоку-2» має висловити Єврокомісія. У брюссельських чиновників буде ще два місяці на вироблення власного висновку. Крім того, Єврокомісія може взяти ще два місяці, якщо їй буде потрібна додаткова інформація. Після того як Федеральне агентство з мереж отримає висновок Брюсселя, воно матиме ще два місяці на прийняття остаточного рішення. Таким чином, процес сертифікації може зайняти вісім-десять місяців.
Нагадаємо, раніше інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на джерела, близькі до «Газпрому» і Кремля, повідомило, що Росія не має наміру збільшувати поставки природного газу в Євросоюз, який зараз перебуває в енергетичній кризі, доти, доки не отримає всі необхідні дозволи на запуск газопроводу «Північний потік-2».
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас