НБУ відсудив готель «Салют» за борги банку Жеваго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відсудив готель «Салют» за борги банку Жеваго

Фондовий ринок
472
Суд задовольнив позов Національного банку до ПрАТ «Готель «Салют» про стягнення переданого в іпотеку НБУ готелю в центрі Києва.
Господарський суд Києва 25 жовтня 2021 року задовольнив позов Національного банку про стягнення на передану в іпотеку НБУ будівлю готелю «Салют» шляхом продажу на прилюдних торгах у межах процедури виконавчого провадження, повідомляє НБУ.
ПрАТ «Готель «Салют» є майновим поручителем за зобов’язаннями збанкрутілого банку «Фінанси та Кредит» перед Нацбанком за кредитами рефінансування.
Йдеться про нежитлову будівлю готелю «Салют» загальною площею 12 255 кв. м, яка розташована у Києві по вул. Мазепи Івана, 11-Б і належить ПрАТ «Готель «Салют». Заставна вартість нерухомого майна – 480,868 млн грн (відповідно до договору іпотеки).
У 2008 році ПрАТ «Готель «Салют» уклало з НБУ договір іпотеки у забезпечення виконання зобов’язань за наданими банку «Фінанси та Кредит» кредитами рефінансування. Отже, ПрАТ «Готель «Салют» взяло на себе майнові зобов’язання з погашення банком кредитів рефінансування за рахунок майна.
Оскільки банк не виконував кредитні зобов’язання, у листопаді 2016 року Нацбанк звернувся до Господарського суду Києва з метою звернення стягнення на майно в судовому порядку.
3 червня 2020 року Госпсуд у межах справи про банкрутство ПрАТ «Готель «Салют» визнав вимоги НБУ на 4,1 млрд грн як забезпечені заставою майна боржника.
Однак 13 липня 2020 року суд з огляду на визнані вимоги у справі про банкрутство підприємства, закрив провадження у цій справі, з яким НБУ не погодився та оскаржив у касаційному порядку.
24 березня 2021 року Верховний Суд задовольнив скаргу Нацбанку та скасував ухвалу про закриття провадження у справі про звернення стягнення, а справу направив для розгляду судом по суті.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас