В Україні планують створити центр захисту енергетичної інфраструктури від кібератак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують створити центр захисту енергетичної інфраструктури від кібератак

Казна та Політика
150
Під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова відбулося засідання Національного координаційного центру кібербезпеки, під час якого учасники розглянули питання створення галузевого центру кібербезпеки паливно-енергетичного комплексу, реалізація якого покладена на Міністерство енергетики.
Про це повідомляє прес-служба РНБО.
«Ми перебуваємо в стані війни з Російською Федерацією, кібератаки на нашу критичну енергетичну інфраструктуру – один з її методів», – цитує Данілова прес-служба. Він також додав, що заходи щодо забезпечення кібербезпеки вітчизняного паливно-енергетичного комплексу актуальні в контексті плану приєднання України до Європейської енергетичної мережі.
Під час засідання учасники схвалили проект Плану реалізації Стратегії кібербезпеки України, затвердженої указом Президента від 26 серпня 2021 року № 447, який буде скеровано на розгляд РНБО.
Заступник секретаря РНБО України Сергій Демедюк підкреслив, що План реалізації Стратегії, розроблений НКЦК, є основою для щорічного планування суб’єктами забезпечення кібербезпеки відповідних заходів. «План доцільний і враховує завдання і здібності всіх ключових суб’єктів забезпечення кібербезпеки», – сказав він.
Учасники засідання схвалили протокол обміну інформацією про кіберінциденти (TLP-протокол) та їх класифікацію (таксономію), які розробила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації.
У прес-службі також повідомили, що учасники обговорили питання щодо створення в Україні кібервійськ і необхідності розробки найближчим часом відповідного законопроекту.
12 жовтня керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки апарату РНБО Наталія Ткачук під час круглого столу в Укрінформі на тему “Обговорення питань кібероборони держави та перспективи створення кібервійськ” заявила, що асиметричну відсіч країні-агресору можуть дати кібервійська, які необхідно було створити ще на початку гібридної агресії.
Вона вважає головною проблемою для створення кібервійськ відсутність кадрів і висловилася за створення кадрового резерву з числа молодих і талановитих айтішників.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас