У Києві паркомісця продаватимуть на спеціальному аукціоні: ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві паркомісця продаватимуть на спеціальному аукціоні: ціни

Особисті фінанси
1268
У Києві паркомісця в I і II зонах продаватимуть на спеціальному аукціоні. Йдеться про майданчики під бізнесцентрами, бутиками, салонами, банками і т. д.
Про це розповів заступник голови КМДА Костянтин Усов, пише Обозреватель.
За його словами, часто припаркуватися не можна не тому, що місць немає, а тому що всі вони захоплені і заблоковані різними організаціями, які «загальне і загальнодоступне чомусь стали вважати своїм власним, приватним і почали ставити всякий мотлох».
«Ви можете побачити це всюди: біля „Паруса“, „Олімпійського“, інших бізнес-центрів. Біля багатьох ресторанів, банків, великих магазинів, модних бутиків і салонів краси. Символ того, що нам з вами там не місце, тому що це місце зарезервовано під когось особливого», — підкреслив чиновник.
Паркувальні місця можна буде купити. Він додав, що відповідальному бізнесу, якому для його діяльності необхідна парковка, пропонується укласти офіційний договір з містом про бронювання машиномісця шляхом використання офіційного міського знака єдиного стандарту.
Машиномісце в межах одного майданчика буде виставлятися на онлайн-аукціон за умови надходження на нього більше ніж однієї заявки на бронювання.
«Аукціони будуть проводитися на незалежних платформах, і КМДА точно не зможе впливати на їх результати. Якщо в рамках аукціону бізнес-центр „А“, якому не вистачає машиномісця, в конкуренції з бізнес-центром „Б“ перетворить цю суму на в рази більшу — це буде чесна ціна, і місто від цього тільки виграє», — пояснив Усов.
При цьому ціна в кожній локації столиці буде різною.
Ціна. «Залежно від територіальної зони паркування ціна за одне заброньоване машиномісце буде встановлюватися від 8599 гривень на місяць для І зони, від 4410 гривень на місяць – для II зони», — уточнив заступник голови КМДА.
Він зазначив, що кількість заброньованих машиномісць у столиці не перевищуватиме 40%. Таким чином мінімум 60% паркувального простору Києва завжди залишатиметься загальнодоступними для кожного.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас