Нафтогазу дозволили постачати газ лікарням за фіксованою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогазу дозволили постачати газ лікарням за фіксованою ціною

Енергетика
429
Кабмін попередньо погодив рішення НАК Нафтогаз України про постачання природного газу лікарням.
Finance.ua як портал, що дбає про ваші фінанси, повідомляє, що 25 жовтня відповідне розпорядження було опубліковано на Урядовому порталі.
Що це означає. Газопостачальна компанія Нафтогаз Трейдинг зможе постачати природний газ установам охорони здоров’я державної власності і установам охорони здоров’я комунальної власності за зразковим договором поставки природного газу бюджетним установам і організаціям. Умови такого договору затверджені рішенням компанії від 12 жовтня 2021 №208.
“Правлінню НАК Нафтогаз України вжити заходів щодо укладення договорів”, – сказано в документі.
Раніше повідомлялось, що НАК «Нафтогаз України» пропонує бюджетним та релігійним організаціям середньострокові контракти із фіксованою ціною на газ — 13,7 гривні за кубометр (із транспортуванням та ПДВ — 16,8 гривні).
Також Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” створила балансуючу групу, в рамках якої з 1 жовтня буде продавати газ побутовим споживачам. Ціна газу для всіх компаній в рамках балансуючої групи встановлена на рівні 7,42 грн за куб. м.

Довідка Finance.ua:

  • наприкінці вересня Кабмін, НАК «Нафтогаз України», Офіс Президента підписали Меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи не будуть зростати. Згідно з документом, ціна газу для населення становить 7,4 грн. за 1 куб. м, для бюджетних установ — 13,6 грн. за 1 куб. м;
  • Нафтогаз розраховує, що після травня 2022 року ціна на газ нормалізується й у річному тарифі населення отримає ціну «блакитного палива» на прийнятному рівні.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас