Українці отримуватимуть газ за новою схемою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці отримуватимуть газ за новою схемою

Енергетика
5442
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” створила балансуючу групу, в рамках якої з 1 жовтня буде продавати газ побутовим споживачам.
Про це сказав голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк в інтерв’ю одному з телеканалів.
За його словами, не можна на сто відсотків передбачити споживання газу, тому постачальники можуть об’єднуватися в балансуючу групу.
“Наприклад, у одного постачальника споживачі використали газу більше, а в іншого менше. Для того, щоб не нести відповідальність за ці небаланси, тому що вони дорогі, постачальники об’єднуються і визначають одного відповідального”, – пояснив глава регулятора.
“Це зараз і створив НАК “Нафтогаз” майже з усіма постачальниками, які постачають газ населенню. Таким чином, небалансів на ринку буде вже набагато менше, і це хороша новина, особливо перед початком опалювального сезону”, – додав Тарасюк.
Ціна газу для всіх компаній в рамках балансуючої групи встановлена на рівні 7,42 грн за куб. м.

Довідка Finance.ua:

  • постачальник «останньої надії» (ППН), яким виступає газопостачальна компанія «Нафтогаз України», підвищив ціну одного кубометра природного газу для побутових споживачів. Тарифи для клієнтів постачальника «останньої надії» збільшились на 4,56 грн — з 12 грн у вересні до 16,56 грн в жовтні;
  • газопостачальні компанії України оприлюднили місячні тарифи на газ для населення. У вересні ціни зросли, проте річні тарифні плани не змінилися і залишаються значно вигіднішими.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас