У КМДА назвали собівартість разової поїздки в транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА назвали собівартість разової поїздки в транспорті

Казна та Політика
2551
У Києві незабаром подорожчає проїзд у громадському транспорті, у столичній міськдержадміністрації озвучили собівартість поїздки одного пасажира. За даними чиновників, це понад 20 гривень.
Про це в ефірі «Громадського радіо» заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.
Він розповів, що влада отримала документи від перевізників, тепер їх вивчатимуть економісти для того, щоб встановити нові тарифи.
«Я не уникаю сум, але вони повинні бути утримані. Собівартість пасажира в метро, електричному та автомобільному транспорті зараз становить понад 20 гривень, у міській електричці – понад 71 гривню. Зараз повинні скласти все воєдино: і спроможність, і можливості платити за перевезення, після громадського обговорення повинні перейти до визначення тарифу», — говорить чиновник.
Поворозник нагадав, що востаннє вартість проїзду в комунальному транспорті столиці підвищували більше трьох років тому. Приміром, за цей час майже вдвічі подорожчала електроенергія.
«Тому треба всі ці складові врахувати і вийти з пропозицією щодо підвищення цін. Однозначно, це не буде 20 гривень, але будемо шукати компроміси — між можливістю компенсувати цю різницю з бюджету і спроможністю пасажирів платити, щоб вивести підприємства з кризи», — сказав він. І додав, що підвищення тарифів необхідне для стабільної роботи транспорту.
За словами чиновника, влітку зросла вартість проїзду в низці українських міст, а в столиці цей процес відкладали. Також він запевнив, що місто збереже наявні пільги на проїзд для кількох категорій населення.

Довідка Finance.ua:

  • 21 жовтня стало відомо, що влада Києва готується підвищувати тарифи на проїзд у громадському транспорті. Однак вартість проїзду ще не сформували.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас