Ручна поклажа в літаках: найщедріші і найжадібніші авіакомпанії в 2021 році (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ручна поклажа в літаках: найщедріші і найжадібніші авіакомпанії в 2021 році (інфографіка)

Особисті фінанси
2427
У 2021 році понад двадцять авіакомпаній продають квитки без багажу на рейсах з України, показало дослідження avianews.com. Це роблять як лоукостери, так і багато класичних авіаперевізників.
Більшість авіакомпаній обмежує ручну поклажу як за вагою, так і за габаритами.
Найщедріші. Серед найщедріших виявилися авіакомпанії Air France і KLM з одного холдингу. Вони дозволяють брати в салон відразу 12 кг речей і два предмети. Габарити основного місця не повинні перевищувати 55х35х25 см, а додаткового — 40х30х15 см. Ним може бути дамська сумочка, ноутбук або інша особиста річ.
Найжадібніша. Найменша норма виявилася у найбільшої авіакомпанії України МАУ. За найдешевшими квитками вона дозволяє брати з собою тільки одну сумку з габаритами до 55х40х20 см і вагою до 7 кг. Враховуючи, що багато валіз з коліщатками важать 2-3 кг, пасажир зможе взяти з собою тільки мінімальний комплект речей. Ноутбук і його зарядка теж повинні вміститися в цю норму 7 кг.
Що пропонують інші авіаперевізники:
  • 10 з 21 авіакомпаній в огляді обмежують вагу ручної поклажі 8 кг. У цей список входять Air Astana, El Al, Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, Brussels Airlines, LOT, airBaltic, Czech Airlines і SAS Scandinavian Airlines. Майже всі авіаперевізники за винятком Czech Airlines і SAS дозволяють брати в салон на додаток до основного предмету ще й невелику особисту річ;
  • лоукостери Pegasus Airlines і Ryanair не обмежують вагу ручної поклажі. Таким чином, пасажир може перевозити хоч цеглини, але в рамках встановлених габаритів. У Pegasus Airlines вони не повинні перевищувати 55х40х20 см, у Ryanair – 40х25х20см;
  • деякі авіакомпанії дозволяють за плату збільшити вагу ручної поклажі або взяти додаткове місце. Таку послугу пропонують лоукостери Wizz Air, Ryanair, SkyUp, Bees Airline, airBaltic і авіакомпанія МАУ.
У avianews відзначають, що для підготовки матеріалу бралися до уваги правила з перевезення ручної поклажі за найдешевшими тарифами економ-класу на рейсах середньої протяжності.
Норми ручної поклажі за тарифами з включеним багажем можуть відрізнятися від зазначених вище.
Ручна поклажа в літаках: найщедріші і найжадібніші авіакомпанії в 2021 році (інфографіка)
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас