Не плануємо вводити повний локдаун і зупиняти економіку — Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не плануємо вводити повний локдаун і зупиняти економіку — Шмигаль

Казна та Політика
544
Влада не планує вводити повний локдаун в Україні, але підкреслює необхідність масової вакцинації.
Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 20 жовтня.
«Навіть у червоній зоні бізнес і громадські заклади можуть працювати, якщо всі відвідувачі і працівники повністю вакциновані. Ми не плануємо вводити повний локдаун по всій країні і зупиняти економіку. Але як сказав на цьому тижні президент: єдиною альтернативою локдауну є саме масова вакцинація», — уточнив він.
Шмигаль зазначив, що зараз Україна зіткнулася з найбільшими викликами за весь час пандемії. Є надвисока кількість тяжких випадків і госпіталізацій. П’ять областей перейшли в «червону» зону епідемічної небезпеки. Ще кілька регіонів можуть потрапити в цю зону в найближчі дні.
Постійно підключаються нові лікарні і збільшується кількість лікарів, які протидіють коронавірусу, але зупинити пандемію неможливо, якщо українці не будуть вакцинуватися, підкреслив прем’єр.
Для регіонів поставлено завдання забезпечити спроможність інфраструктури для вакцинації, щоб вийти на показник у 1,5 млн щеплень за тиждень. Шмигаль закликав людей не чекати «червоних» зон у своїх регіонах, а піти і зробити щеплення зараз.
Прем’єр нагадав, що 21 жовтня починають діяти нові правила пасажирських перевезень. Всі міжобласні перевезення будуть дозволені, тільки якщо пасажири матимуть COVID-сертифікат або дійсний негативний тест. Йдеться про залізничний, авіаційний та автобусний транспорт.
Громадського транспорту в містах і перевезень всередині однієї області нові правила поки не стосуються.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас